Chokladganache
Mörk chokladganach
Ingredienser
400 g mörk choklad minst 55%
3 dl grädde
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
Koka upp grädden och häll över den hackad chokladen.
Låt den stå några minuter och rör därefter med en slickepott till en slät smet.
Låt ganachen stå i rumstemperatur några timmer eller till den blir lagom konstistens att spackla tårtan.
Den här satsen räcker till att spackla en rund tårta 20 cm i diameter
Mjölkchokladganach
Ingredienser
400 g mjölkchoklad
2 dl grädde
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
Koka upp grädden och häll över den hackad chokladen.
Låt den stå några minuter och rör därefter med en slickepott till en slät smet.
Låt ganachen stå i rumstemperatur några timmer eller till den blir lagom konstistens att spackla tårtan.
Den här satsen räcker till att spackla en rund tårta 20 cm i diameter
Vit chokladganache
Ingredienser
400 g vit choklad
1,5 dl grädde
Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en skål.
Koka upp grädden och häll över den hackad chokladen.
Låt den stå några minuter och rör därefter med en slickepott till en slät smet.
Låt ganachen stå i rumstemperatur några timmer eller till den blir lagom konstistens att spackla tårtan.
Den här satsen räcker till att spackla en rund tårta 20 cm i diameter
Kommentarer
Trackback