Saffransskorpor, ev glutenfria

Ingredienser:
 
100 g smör
2 pkt (1g) saffran
1,5 dl socker
5 dl vetejölmjöl (ev glutenfritt, jag använde lailas gula)
1,5 tsk bakpulver
2 ägg
1 ½ dl grovt hackad mandel
råsocker
 
Gör så här:
 
Smält smöret, mortla saffranet med lite socker och blanda sedan ner med det smälta smöret. Hacka mandeln grovt. Blanda allt i en matberedare utom den hackade mandeln. Kör med kniven i matberedaren tills degen går ihop. Degen är rätt så kladdig, arbeta sedan in mandeln i degen. Dela degen i 3 delar och forma till längder, lägg längderna på ett bakplåtspapper på plåten. Strö råsocker över längderna och grädda i mitten av ugnen på 175º i ca 25 minuter. Ta ut plåten från ugnen och sänk värmen till 125º. Skär längderna på tvären i ca 1-2 cm bitar och glesa ut bitarna på plåten så torkar de bättre. Sätt tillbaka skorporna i ugnen i 10 min. Stäng av ugnen och låt skorporna torka tills ugnen har svalnat. 
 
Det här receptet är samma recept som Lailas med den skillnaden att det är glutenfritt mjöl i stället för vetemjöl. Skorporna blir väldigt goda men de blir inte lika hårda som när de är bakad på vetemjöl.
 
 
 

RSS 2.0
Tidigare inlägg Nyare inlägg