Chokladmarängsmörkräm

 

Ingredienser

300g mjölkchoklad 
450g rumstempererat smör 
1 msk vaniljsocker 
4 äggvitor
2 ½ dl strösocker 
1 nypa salt

Hacka chokladen och smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. 
Låt svalna till ljummen temperatur. 
Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. 
Sätt skålen i ett vattenbad och vispa tills temperaturen är ca: 60 grader och sockerkristallerna har löst sig
Häll över massan till en bunke och fortsätt vispa till den hårdnar, man ska kunna vända på bunken utan att massan rinner ut, som när man vispar äggvita till hårt skum. Dela smöret i mindre bitar och blanda ner hälften av smöret. Fortsätt vispa på låg hastighet till allt smör blandat sig med marängsmeten, blanda ner resten av smöret i mindre bitar och vispa på medel-hård fart tills allt smör har blandat sig ordentligt.

Häll sedan ner den avsvalnde smälta chokladen i smörkrämen lite i taget och vispa till den är helt blandad med smörkrämen


RSS 2.0
Tidigare inlägg Nyare inlägg