Födelsedagstårta 2008 till äldsta flickan

 
Ni får ursäkta om en del bilder är dålig kvalite men man ser ju ändå lite hur tårtorna ser ut :) Denna tårta får väl anses som den största floppen hitintills av alla de tårtor jag gjort. Inte utseendet men väl fyllningen. Hade läst en massa recept på mousser och många gör något som kallas fluff och fyller tårtorna med. Man kokar upp grädde och lägger i valfritt godis och rör om tills det smälter tillsammans med den varma grädden. Sedan ställer man in det i kylen tills det blivit riktigt kallt, helst låta det stå tills nästa dg. Sedan vispar man det tills det blir tjockt. 
 
Jag valde att lägga i dumlebitar och sedan gjorde jag en vanlig mangomousse, tyckte det lät gott. När vi ätit tårtan (en del åt knappt något alls) sa maken till mig, ursäkta men tårtan smakade äckligt. Ja tack för den, men det smakade verkligen skumt, ingen bra kombo alls, men man vill ju också prova ny smaker och inte bara köra på samma hela tiden. Så ett tips till alla, undvik dumle och mango tillsammans i tårtan :)
 
När jag skulle göra den här tårtan hade jag skummat av hela intenet efter nya ideer på utseende på tårtor och hittade denna drapering som sitter på tårtans sida, ett jäkla pillerjobb det här också. Man kavlar ut en rektangel sugarpaste blandat med flowerpaste(man får en smidigare pasta som inte går sönder lika lätt) och lägger sugrör bredvid varandra under sugarpasten. När man gjort en bit drapering limmar man på den på tårtan och fortsätter sedan att göra draperade bitar tills det räcker runt om tårtan. Till sist sprayade jag tårtan med pearlspray för att få den riktigt skimrande.

RSS 2.0
Tidigare inlägg Nyare inlägg