Citronmousse

Ingredienser:
 
4 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsyoghurt
1,5 dl socker
2 tsk rivet citronskal  + 1 dl pressad citronsaft 
6 gelantinblad
 
Vill man ha laktosfri mousse byt ut till laktosfri grädde, creme fraiche och yoghurt 
 
Gör så här:
 
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten 10 min.
Vispa samman creme fraiche, yoghurt och sockret på låg hastighet tills sockret löst sig.
Riv citronskalet och pressa ur saften ur citronen. Smält gelantinbladen i en kastrull tillsammans med citronsaften. Vispa ner de smälta gelantinbladen och de rivna citronskalet i creme fraichenblandningen. Vispa grädden och blanda ned i creme fraichen. 
 
Fyllningen räcker till ett lager i en tårta 25 cm i diameter.

RSS 2.0
Tidigare inlägg Nyare inlägg