Chcolatecremeux
Ingredienser
200g mjölkchoklad
1/2 dl Strösocker
4st Äggulor
1 3/4 dl Grädde
1 1/2 dl Hallonpuré
3 blad gelantin
1/2 dl Strösocker
4st Äggulor
1 3/4 dl Grädde
1 1/2 dl Hallonpuré
3 blad gelantin
Gör så här
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Blanda strösocker med äggula i en annan bunke.
Koka upp grädde och hallonpuré i en kastrull, tillsätt gelantinblad i den heta blandningen. häll det sedan över äggulorna och blanda.
Häll tillbaka i kastrullen och värm på låg värme, rör konstant tills blandningen börjar tjockna lite och häll det över den hackade chokladen.
Låt stå i några minuter och blanda till en slät kräm.
Plasta och låt stå i kylen till nästa dag, eller minst 4 timmar.
Koka upp grädde och hallonpuré i en kastrull, tillsätt gelantinblad i den heta blandningen. häll det sedan över äggulorna och blanda.
Häll tillbaka i kastrullen och värm på låg värme, rör konstant tills blandningen börjar tjockna lite och häll det över den hackade chokladen.
Låt stå i några minuter och blanda till en slät kräm.
Plasta och låt stå i kylen till nästa dag, eller minst 4 timmar.
Kommentarer
Trackback