Chokladtårtbotten

Ingredienser:
3 ägg
3 dl socker
75 g smält smör
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
Vispa ägg och socker tills det blir vitt och pösigt.
Smält smöret i kastrull eller micro, häll i mjölken i det smälta smöret.
Blanda det smälta smöret och mjölken försiktigt med äggvispet tills det blir slätt.
Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i bunke och sikta sedan ner i äggvispet.
Blanda försiktigt med en slickepott  tills smeten blir slät.
 
Gräddas i nedre delen av ugnen på 175º ca: 40-50 min. 
 
Vill man ha hyfsat höga bottnar passar den här satsen till en rund form 20 cm i diameter
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Tidigare inlägg Nyare inlägg