Jordgubbsmousse

Ingredienser:
 
300 g färska eller frysta jordgubbar + 3 msk citronsaft
5 gelatinblad 
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
 
Gör så här:
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten ca: 10 min
Mosa sönder jordgubbarna, jag använde en potatisstöt, koka sedan upp jordgubbarna i en kastrull och tillsätt sockret. Dra kastrullen från värmen och tillsätt gelantinbladen. Rör om till gelantinet har smält.
Låt svalna ordentligt. Vispa grädden och blanda ner jordgubbspurén i grädden, lite i taget och rör om tills det blandat sig med grädden.
 
Räcker till ett lager i en tårta 20-22 cm i diameter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Tidigare inlägg Nyare inlägg