Vaniljkräm

Ingredienser:
 
2 äggulor
1 dl grädde
1 dl mjölk (3%)
1 msk socker
1 msk maizena
1-2 msk vaniljsocker
2 gelantinblad
 
4 dl grädde
 
Gör så här:
 
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 10 min.
Blanda samman allt (utom gelantinbladen och vaniljsockret) i en kastrull och vispa samman under låg värme till massan börjar tjockna. Ta kastrullen av plattan och fortsätt vispa till det blir en slät vaniljkräm. Blanda ner gelantinbladen och rör om tills de smälter. Låt krämen svalna och vispa sedan ner vaniljsockret. 
 
Vispa upp grädden och blanda med vaniljkrämen.
 
Räcker till ett lager fyllning i en 25 cm tårta

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Tidigare inlägg Nyare inlägg