Mjölkchokladmousse

Den moussen är gjord på Marabous mjölkchoklad.
 
Mjölkchokladmousse gjord på marabou mjölkchoklad eller annan valfri choklad
 
250 g mjölkchoklad 
1 msk smör
4 gulor från stora ägg.
5 dl vispgrädde
3 gelantinblad
 
Gör så här:
 
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten ca: 10 minuter.
Vispa 4 dl av grädden hårt.
Koka upp 1 dl ovispad grädde
Smält choklad och smör i en bunke (gärna en bunke av metall) över en kastrull med vatten.
Ta bunken av värmen och tillsätt den varma uppkokta grädden. Rör grädde och choklad till en jämn smet. Tillsätt gelantinbladen ett och ett, rör om med slickepott och blanda väl mellan varje blad, tillsätt därefter äggulorna ett i taget och rör om väl mellan varje gula.
Blanda i lite vispad grädde i chokladblandningen och rör om, rör sedan ner resten av den vispade grädden med luftiga tag med slickepott.
 
Satsen är lagom till ett lager tårta, 25 cm i diameter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Tidigare inlägg Nyare inlägg