Vit chokladmousse

En himla god mousse som passar otroligt bra tillsammans med hallonmousse i tårtan.
 
 
 
Vit chokladmousse
 
250 g vit choklad 
1 msk smör
4 gulor från stora ägg.
5 dl vispgrädde
3 gelantinblad
 
Gör så här:
 

Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten ca: 10 minuter.
Vispa grädden hårt.
Smält choklad och smör i en bunke (gärna en bunke av metall) över en kastrull med vatten.
Ta kastrullen av värmen och tillsätt gelantinbladen ett och ett, rör om med slickepott och blanda väl mellan varje blad, tillsätt därefter äggulorna ett i taget och rör om väl mellan varje gula. Skulle det bli gelantintrådar är det bara att försiktigt värma chokladgelantinblandningen lite mer över vattenbad så löser sig gelantinet i chokladen.
Blanda i lite grädde i chokladblandningen och rör om, rör sedan ner resten av grädden med luftiga tag med slickepott.
 
Satsen är lagom till ett lager tårta, 25 cm i diameter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Tidigare inlägg Nyare inlägg