Red Velvet Cake
Här kommer recept på den fantastiskt goda tårtbotten Red Velvet Cake.
Vill man ha en glutenfri red velvet cake byt ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl, jag använde lailas gula
Red Velvet Cake
1 2/3 dl mjölk
2 tsk vinäger ( t.ex vitvin-, äppelcider)
80 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
45 ml röd hushållsfärg (eller 2 msk röd pastafärg)
1 ½ msk kakao
½ tsk äkta vaniljpulver
3 3/4 dl vetemjöl (eller glutenfritt, lailas gula, tillsatte också ett gryddmått xantangummi ( blanda noga med mjöl och sikta i smeten)
2/3 tsk salt
2/3 tsk vinäger (t.ex vitvin-, äppelcider)
2/3 tsk bikarbonat
Gör så här:
Blanda mjölk och vinäger i ett glas och låt stå 8-10 minuter.
Vispa socker och smör så det blir en jämn smulig massa.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund innan nästa ägg tillsätts.
Tillsätt kakao, röd färg och vaniljsocker. Vispa noga så allt blir riktigt blandat.
Tillsätt mjöl och mjölkblandningen. Rör samman till en jämn slät smet.
Blanda vinäger och bikarbonat i en liten skål (kommer att bubbla lite) och rör ner blandningen i smeten.
Smörj en rund form (20 cm i diameter) och häll i smeten.
Ställ in i nedre delen av ugnen och grädda på 175° ca:40-50 min. Kolla med sticka att kakan är klar annars grädda några minuter till.
Gör ½ sats till en rund 15 cm
Gör 1,5 sats till en rund form 25 cm
Gör 2,25 satser till en rund form 30 cm i diameter
Om man gör cup cakes grädda i ugnen 175° i ca:25-30 minuter. Blir ca 20-22 cup cakes av det här receptet. Sätt ner formarna i en muffinsforn så blir det jämna och fina cup cakes. Jag brukar trycka ner ett hallon(eller ½ tsk hallonsylt) i cup caken innan jag stoppar in plåten i ugnen.
Kommentarer
Trackback