Hallonmousse
Den här fyllningen är en ständigt återkommande fyllning i mina tårtor. Den är mycket uppskattad och tillsammans med vit chokladmousse blir det en fantastiskt smakupplevelse :)
Hallonmousse
500 g hallon
6 gelantinblad
1 dl strösocker
5 dl vispgrädde
½ msk vaniljsocker
Vill man ha laktosfri mousse så byt till laktosfri grädde
Gör så här
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 10 min.
Koka upp hallonen och passera dom väl i flera omgångar genom en sil med t.ex sked eller slickepott. Hallonpurén som du sparar är det som runnit genom silen och ner i en skål.
Koka upp hallonpurén och tillsätt sockret, dra av värmen. Lägg i de blötlagda gelantinbladen i det varma hallonpurén, låt svalna. Viktigt att hallonpuren blir riktigt sval annars kan det skära sig när man blandar med grädden
Vispa grädden fast tillsammans med vaniljsockret och blanda sedan ner den avsvalnade hallonpurén, lite i taget med luftiga tag med en slickepott.
Denna sats räcker till ett lager fyllning i en rund form, 25 cm i diameter.
Rund 20 cm i diameter
300 g hallon
3,5 gelantinblad
0,6 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Rund 15 cm i diameter
200 g hallon
2,5 gelantinblad
0,4 dl strösocker
2 dl vispgrädde
drygt ½ tsk vaniljsocker
Rund 30 cm i diameter
700 g hallon
8,5 gelantinblad
1,5 dl strösocker
7,2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Kommentarer
Postat av: [email protected]
Tack så hemskt mycket för alla fina tips
Svar:
Birgitta Waiswa
Trackback