Tårtbotten från Sju sorters kakor (kan göras glutenfri)

Ingredienser:
 
20 cm form 
 
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl eller (1 dl glutenfritt mjöl eller 1 dl potatismjöl)
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (valfritt)
 
Vill man ha med chokladsmak tillsätt 
3 msk kakao
 
Gör så här:
 
Slå på ugnen på 175°
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna väl i en skål.
Vänd ner de torra ingredienserna i äggblandningen med luftiga tag med en slickepott.
Häll blandningen i en smord och ev. bröad form och grädda i nedre delen av ugnen ca: 40 min, kolla med sticka att botten är torr. Öppna inte ugnsluckan de första 20-30 minuterna då kan botten sjunka ihop.
 
Jag vill ha höga bottnar och den här satsen blir lagom till en rund form 20 cm i diameter
 
OBS! Gör man tårtbotten i en 20 cm form måste man klä insidan av formen med bakplåtspapper, annrs rinner smeten över i ugnen när man gräddar kakan.
 
25 cm form
6 ägg
3 dl socker
1½ dl mjöl eller (1½ dl glutenfritt mjöl eller 1½ dl potatismjöl)
1½ dl potatismjöl
2½ tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
 
30 cm form
9 ägg
4½ dl socker
2,25 dl mjöl eller (2,25 dl glutenfritt mjöleller 2,25 dl potatismjöl)
2,25 dl potatismjöl
3,5 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Kommentarer
Postat av: Frida

Om man vill göra bottnen i choklad kan man byta ut lite av mjölet mot kakao?

Svar: det tror jag går bra, om man gör en tårtbotten "tre lika" byter man ut lite av mjölet mot samma mängd kakao så det är nog går bra med det här receptet också :)
Birgitta Waiswa

2016-10-26 @ 21:59:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Tidigare inlägg Nyare inlägg