Tårtbotten från Sju sorters kakor (kan göras glutenfri)
Ingredienser:
20 cm form
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl eller (1 dl glutenfritt mjöl eller 1 dl potatismjöl)
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker (valfritt)
Vill man ha med chokladsmak tillsätt
3 msk kakao
Gör så här:
Slå på ugnen på 175°
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna väl i en skål.
Vänd ner de torra ingredienserna i äggblandningen med luftiga tag med en slickepott.
Häll blandningen i en smord och ev. bröad form och grädda i nedre delen av ugnen ca: 40 min, kolla med sticka att botten är torr. Öppna inte ugnsluckan de första 20-30 minuterna då kan botten sjunka ihop.
Jag vill ha höga bottnar och den här satsen blir lagom till en rund form 20 cm i diameter
OBS! Gör man tårtbotten i en 20 cm form måste man klä insidan av formen med bakplåtspapper, annrs rinner smeten över i ugnen när man gräddar kakan.
25 cm form
6 ägg
3 dl socker
1½ dl mjöl eller (1½ dl glutenfritt mjöl eller 1½ dl potatismjöl)
1½ dl potatismjöl
2½ tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
30 cm form
9 ägg
4½ dl socker
2,25 dl mjöl eller (2,25 dl glutenfritt mjöleller 2,25 dl potatismjöl)
2,25 dl potatismjöl
3,5 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Kommentarer
Postat av: Frida
Om man vill göra bottnen i choklad kan man byta ut lite av mjölet mot kakao?
Svar:
Birgitta Waiswa
Trackback